کاهش روزهای خاکی در خوزستان با نهالکاری در کانونهای گرد و غبار
نهالکاری در کانونهای گرد و غبار از جمله کارهای موثر برای کاهش روزهای خاکی در استان خوزستان است.
به گزارش دزفول ۲۴، کاشت نهال در عرصههای بیابانی و کانونهای گرد و غبار در استان خوزستان نقش قابل توجهی در کاهش سرعت باد و در نتیجه حرکت ریزگردها ایفا میکند.
در ۲۵ کیلومتری جاده اهواز به ماهشهر، کانون جنوب و جنوب غرب با وسعت ۱۱۲ هزار هکتار بزرگترین کانون ریزگرد خوزستان قرار دارد.
رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مصوب و ابلاغ شده است و طرح تعریف شده امسال و سال آینده اجرایی خواهند شد.
فرزاد امین مرطوب سازی، قرق کردن و نهالکاری را برخی از کارهای انجام شده برای مهار کانونهای ریزگرد در سال اخیر عنوان کرد و افزود: مهمترین کار برای مقابله با توفانهای گرد و غبار، کاشت نهال، آبیاری و نگهداری آن است.
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از کار آبیاری و نگهداری نهالها را اهالی ساکن در روستاهای اطراف کانونهای ریزگرد انجام میدهند.
امین میگوید: در هر هکتار از بزرگترین کانون بحرانی گرد و غبار در خوزستان، ۱۴۰ تا ۱۶۰ درخت کهور کاشته و رشد کرده است.
برای مهار ریزگردها در کانون جنوب و جنوب شرق در اهواز، ۷ هزار و ۷۰۰ هکتار نهالکاری انجام شده است و براساس برنامههای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، در ماه یک یا ۲ دوره آبیاری انجام میشود و حدود ۵۰ تا ۶۰ لیتر آب در نظر گرفته است.
عملیات مهار ریزگردها در کانونهای گرد و غبار خوزستان از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و تاکنون فقط ۳۵ درصد پیشرفت داشته است.
رئیس اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان مشکل اصلی روند کند اجرای طرح را تامین اعتبار عنوان کرد و ادامه داد: در سالهای اول اجرای این طرح، تامین اعتبار رضایت بخش بود، ولی از سال ۱۳۹۸ به بعد اعتبارهای طرح به تدریج کاهش یافت.
در استان خوزستان ۷ کانون بحرانی گرد و غبار به وسعت ۳۵۰ هزار هکتار وجود دارد و قرار است امسال کاشت چوب در ۲۹۰ هزار هکتار آغاز شود و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که در این کانونها فعالیت میکند، در مهار کانونها مارکت داشته باشد.