» آخرین خبرها » شهر باستانی چغامیش دزفول با نه هزار سال قدمت نباید زیر خاک مدفون بماند
شهر باستانی چغامیش دزفول با نه هزار سال قدمت نباید زیر خاک مدفون بماند
آخرین خبرها - برگزیده - دزفول - فرهنگ و اجتماع - ویژه ها

شهر باستانی چغامیش دزفول با نه هزار سال قدمت نباید زیر خاک مدفون بماند

۱۶ آذر ۱۴۰۲

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: شهر باستانی چغامیش با حدود ۹ هزار سال قدمت و ظرفیت های کم نظیر تاریخی نباید زیر تلی از خاک مدفون و یا به فراموش سپرده شود.

حمیدرضا خادم عصر چهارشنبه در آیین بزرگداشت ۱۵ آذر روز چغامیش در خانه تاریخی سوزنگر دزفول افزود: ۹ هزار ساله میراث تاریخی در دزفول وجود دارد که این تاریخ ارزشمند به خوبی معرفی نشده است.

وی با بیان اینکه آثار ارزشمند تاریخی در گوشه گوشه این شهرستان وجود دارد که برخی از آنها در دنیا همتا ندارند ادامه داد: ۸۰ تپه تاریخی در دزفول وجود دارد که ازاین تعداد تنها پنج تپه به ثبت ملی رسیده است.

سرپرست میراث فرهنگی دزفول با بیان اینکه نباید چغامیش به یک روز در سال خلاصه شود تصریح کرد: باید با آغاز کاوش در این مکان تاریخی بستر معرفی و از زیر خاک بیرون آمدن این تمدن باشکوه فراهم شود.

وی تاکید کرد: ۱۵ لایه تاریخی در چغامیش وجود دارد که این نشان از غنای تاریخی این مکان است.

کهن ترین سند دریانوردی، قدیمی ترین سند موسیقی و مهمترین مرکز کتابت و شهرنشینی بشر از جمله اسنادی است که در کاوش های باستان شناسی در تپه های چغامیش دزفول کشف شده است.

تپه های باستانی چغامیش دزفول با قدمت پنج هزار سال پیش از میلاد گنجینه اطلاعاتی کاملی از دوران های متعلق به هفتمین هزاره پیش از میلاد تا شکوفایی کامل تمدن شوش است.

در این تپه‌ها آثار یک شهر باستانی ساخته شده از خشت های پخته متعلق به عصر پیدایش خط مشاهده شده است.پیش از دوران شکوفایی شوش، منطقه چغامیش به عنوان منطقه مهم کشاورزی و اقتصادی مطرح بوده است.

سایت باستانی چغامیش در منطقه دشت خوزستان و در کنار رودخانه دز قرار گرفته و خانه های پیش رفته با خشت و فعالیت های کشاورزی، مدیریت بازرگانی و اقتصادی در آن انجام می شده است.

چغامیش تپه‌ای باستانی است که قدمت آن به حدود ۳۴ قرن پیش از میلاد می‌رسد. چغامیش نخستین مکان در ایران است که خط و کتاب در آنجا کشف شده‌است.

در جنوب شرقی شهرستان دزفول و حدفاصل بین دزفول و شوشتر، تپه‌های میان رودخانه دز و کارون از یک تپه بزرگ و نسبتاً مرتفع و چند تپه کوچک تشکیل شده‌اند. این تپه‌ها روزگاری پوشیده از کوزه شکسته‌های فراوانی بود که پس از نخستین مطالعه و بررسی روشن شد از عهد پیش از خط باقی‌مانده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×